Metodologia EXOS to kompletny system przygotowania motorycznego dla sportowca i klienta na każdym etapie zaawansowania, stawiający sobie za cele:

maksymalizację potencjału sportowca,

prewencję urazów,

motywację oraz edukację przez wynik.

System ten leży u podstaw pracy ze sportowcami z całego świata pozwalając im na osiąganie największych sukcesów w swoich dyscyplinach.

Celem szkolenia EXOS STRENGHT AND POWER Performance Workshop jest doskonalenie wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych z zakresu kształtowania mocy relatywnej. Rozwinięta zostanie tematyka programowania i aplikowania zaawansowanych metod rozwoju siły i mocy, dzięki której łatwiej będzie zrozumieć jak mierzyć, planować i stosować w praktyce programy siłowe. Po ukończeniu szkolenia EXOS STRENGHT AND POWER Performance Workshop Uczestnik: • posiada teoretyczną wiedzę z zakresu: - podstaw metodologii EXOS, - kształtowania mocy relatywnej oraz zaawansowanych metod rozwoju siły i mocy; • posiada następujące umiejętności praktyczne: - potrafi kształtować właściwe wzorce ruchowe; - potrafi prawidłowo kształtować poziom mocy relatywnej; - potrafi w praktyce stosować zaawansowane metody rozwoju siły i mocy; • ma umiejętność ciągłego podnoszenia własnych kwalifikacji w odpowiedzi na rosnącą świadomość zdrowego życia swoich podopiecznych; posiada przygotowanie do sprawowania nad podopiecznym wieloaspektowej opieki trenerskiej, pozwalającej optymalnie wykorzystać potencjał osób, z którymi pracuje.

• trenerów personalnych

• trenerów przygotowania motorycznego

• osób interesujących się motoryką ruchu

Po ukończeniu szkolenia EXOS STRENGHT AND POWER Performance Workshop Uczestnik ma:

ugruntowaną wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne z zakresu kształtowania mocy relatywnej oraz zaawansowanych metod rozwoju siły i mocy;

potrafi optymalnie wykorzystać potencjał osób, z którymi pracuje.

Optima Remigiusz Rzepka

Dzień 1:

• Elementy metodologii systemu EXOS
  • Zajęcia teoretyczne: Movement Based Program Design
  • Zajęcia praktyczne: Upper Body Lifting
  • Zajęcia praktyczne: Lower Body Pulling
  • Fundamentalne zasady kształtowania siły
  • Moc rotacyjna
  • Identyfikacja deficytów w w profilu siła-moc

Dzień 2:

• Część teoretyczna: Programming
  • Ćwiczenia olimpijskie
  • Zajęcia praktyczne: Lower Body Pushing
  • Zajęcia teoretyczne: Advanced Methods of Strenght Training
  • Zajęcia praktyczne: Intensive Training Session
  • Wskazówki trenerskie podczas treningu siły
  • Tworzenie programu nakierowanego na zdefiniowane deficyty
  • Powtórzenie, dyskusja, pytania.

Nicole Rodriguez

Amerykańska trener przygotowania motorycznego, w ostatnim czasie odpowiedzialna za działalność edukacyjną globalnej marki EXOS – czołowej na świecie organizacji w dziedzinie treningu oraz będącej prekursorem nowoczesnego podejścia do procesu treningowego.. Nicole Rodriguez współpracuje z licznymi międzynarodowymi organizacjami, m.in.: piłki nożnej, rugby, kolarstwa, a także wielu innych dyscyplin, tworząc struktury oraz praktyczne narzędzia służące do optymalizacji długofalowego rozwoju motorycznego. Obecnie pracuje z narodową drużyną siatkówki w Holandii, przygotowując ją do Igrzysk Olimpijskich 2020. W przeszłości współpracowała z czołową postacią branży treningu, jaką jest Mike Boyle, pracowała także z zawodnikami elitarnych amerykańskich lig: NHL, MLB oraz NFL.

Kurs jest opracowany w metodzie wykładowej.

Łódź

Nasze szkolenia są w Bazie Usług Rozwojowych