Metodologia EXOS to kompletny system przygotowania motorycznego dla sportowca i klienta na każdym etapie zaawansowania, stawiający sobie za cele: maksymalizację potencjału sportowca, prewencję urazów, motywację oraz edukację przez wynik. System ten leży u podstaw pracy ze sportowcami z całego świata pozwalając im na osiąganie największych sukcesów w swoich dyscyplinach.

Moduł 1 to wprowadzenie do rozwinięcia wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu następujących elementów przygotowania motorycznego: odżywiania, przygotowania ruchowego, aspektów psychologicznych oraz regeneracji. Szkolenie EXOS PERFORMANCE MENTORSHIP stwarza niepowtarzalną okazję nie tylko do pozyskania wiedzy z zakresu metodologii EXOS, ale również do wymiany doświadczeń z trenerami, którzy na co dzień pracują z najlepszymi sportowcami z różnych dziedzin sportu.

• trenerów personalnych

• trenerów przygotowania motorycznego

• osób interesujących się motoryką ruchu

Po ukończeniu szkolenia EXOS PERFORMANCE MENTORSHIP Moduł 1 Uczestnik:

• posiada teoretyczną wiedzę z zakresu: - metodologii EXOS, - profilaktyki urazów, - kształtowania techniki przyśpieszenia, szybkości maksymalnej i zwinności, siły i mocy we wzorcach rotacyjnych oraz poziomu wydolności systemów energetycznych; - procesów i technik regeneracji, - oceny funkcjonalnej FMS

• posiada następujące umiejętności praktyczne: - potrafi przygotować i prawidłowo przeprowadzić trening oparty o założenia metodologii EXOS; - potrafi przewidzieć ewentualne urazy oraz zastosować odpowiednią profilaktykę; - potrafi kształtować właściwe wzorce ruchowe; - potrafi właściwie zaplanować regenerację organizmu podopiecznego; - potrafi prawidłowo kształtować poziom przyspieszenia, szybkości maksymalnej, zwinności, siły i mocy, wydolności systemów energetycznych; - potrafi stosować założenia oceny funkcjonalnej FMS

• ma umiejętność ciągłego podnoszenia własnych kwalifikacji w odpowiedzi na rosnącą świadomość zdrowego życia swoich podopiecznych; posiada przygotowanie do sprawowania nad podopiecznym wieloaspektowej opieki trenerskiej, pozwalającej optymalnie wykorzystać potencjał osób, z którymi pracuje.

Optima Remigiusz Rzepka

Dzień I:

• Metodologia EXOS.

• Trening profilaktyki urazów, kształtowanie stabilności tułowia, przygotowanie ruchowe.

Dzień II:

• Trening plajometryczny i kształtowanie techniki przyspieszenia.

• Kształtowanie szybkości maksymalnej i zwinności.

Dzień III:

• Kształtowanie siły i mocy we wzorcach rotacyjnych.

• Ocena i kształtowanie poziomu wydolności systemów energetycznych.

Dzień IV:

• Procesy i techniki regeneracji.

• Wykorzystanie oceny funkcjonalnej FMS.

REMIGIUSZ RZEPKA

OPTIMA Remigiusz Rzepka

Doktor nauk medycznych w obszarze fizjoterapia. Koordynator przygotowania motorycznego Reprezentacji Narodowych w piłce nożnej, tenisie, siatkówce i koszykówce oraz w Reprezentacjach Młodzieżowych PZKosz.

Kurs jest opracowany w metodzie wykładowej.

7 300,00 zł

Wrocław