• Trenerów personalnych

• Dietetyków, którzy chcą poszerzyć swoją ofertę

treningową o pracę z odważnikami kettlebell.

• Fizjoterapeutów

• Masażystów

W trakcie szkolenia Metodyka Treningu Kettlebell Uczestnik zdobędzie podstawową wiedzę i umiejętności niezbędne do prawidłowego treningu przy użyciu odważników kettlebell.

Trening kettlebell to nieustanne zwiększanie siły eksplozywnej, rozbudowa siły funkcjonalnej, podnoszenie wytrzymałości siłowej oraz doskonalenie koordynacji ruchowej. Szkolenie organizowane jest we współpracy z RKC Poland (rkckettlebell.com). Szkolenie pozwala również przygotować się do kursu instruktorskiego prowadzonego wg amerykańskiego programu certyfikacji instruktorskiej RKC DragonDoor. Po ukończeniu szkolenia Metodyka Treningu Kettlebell Uczestnik:

• ma uporządkowaną wiedzę z zakresu technik podstawowych ćwiczeń oraz metodyki budowania siły w oparciu o trening z użyciem odważników kulowych

• potrafi samodzielnie przygotować oraz przeprowadzić trening z użyciem odważników kettlebell czuwając nad prawidłową techniką wykonywania ćwiczeń pozwalającą wykluczyć powstawanie kontuzji

• ma umiejętność ciągłego doskonalenia swoich umiejętności w odpowiedzi na rosnącą świadomość zdrowego stylu życia swoich klientów, rozumie znaczenie kompetencji interpersonalnych, pozwalających budować właściwe i długofalowe relacje z klientami

1. Rozgrzewka przed pracą z odważnikiem czyli niezbędna podstawa mobilności oraz aktywacja grup mięśniowych głównie zaangażowanych podczas nauczanych ćwiczeń
  2. Bezpieczeństwo pracy z odważnikiem / odważnikami.
  3. Prezentacja technik pracy z odważnikami: Dead Lift, Swing, Russian Swing, One-Arm Swing, Clean, Snatch.
  4. Prezentacja technik pracy z odważnikami: Press, Military Press, Push Press, TGU (Turkish Get Up), Squat (Goblet, Double Front), Praca z dwoma odważnikami.

Maciej Bielski